Rewolucja w kuchni – ramadan

Już można zacząć odliczać dni do rozpoczęcia ramadanu. Może przygotowane przepisy będą dodatkową okazją do rozpoczęcia przygotowań.

W opracowaniu Ramadanowe przepisy znajdziecie przepisy na:
* moją ulubioną zupę harirę
* mój ulubiony dip – hummus (jest jeszcze fajna wersja z bakłażanem – może ktoś prześle sprawdzony przepis wraz ze zdjęciem)
* nie może przecież zabraknąć: falafela, sycącej zupy z soczewicy, oryginalnego tadżinu z baraniny
* oraz deseru – chamia:)
* przyznam, że dla mnie nowością okazały się arabskie placki ziemniaczanych, przepis na egzotyczne mięso na słodko oraz marokańskie wegetariańskie placki msemmen.

Nic innego tylko drukować przepisy, kupować składniki i robić próbę generalną przed ramadanem.

Bardzo dziękuje autorce bloga: polskaarabka.blogspot.com za podzielenie się z nami swoimi kulinarnymi odkryciami.

 

Advertisements
Ten wpis został opublikowany w kategorii Ramadan. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s